open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Osiguran TV prijenos: Borac se nada čudu protiv rumunskog Cluja
Fudbaleri Borca večeras od 20 sati dočekuju Cluj u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.
13.07.2021. u 08:13
get url
text

Banjalučani su u prvom meču prije sedam dana u Rumuniji poraženi sa 1:3, pa će im večeras trebati čudo da ostvare podvig i prođu u drugo kolo kvalifikacija za elitni razred evropskog fudbala.

- Definitivno, ovo je velika utakmica za klub i grad. Poslije 10 godina kvalifikacije za Ligu prvaka su u Banjoj Luci. Vidjeli smo u prvoj utakmici odnos snaga. Ocjena je da prvo poluvrijeme u Rumuniji nismo bili na nivou. Moramo da odigramo bolje nego u Cluju, da budemo energičniji, borbeniji i da vidimo gdje će nas to dovesti.

Nije realno da se očekuje da dominiramo. Zna se da igramo protiv kvalitetnije ekipe. Moramo da odgramo čvrstu i dobru utakmicu, a da ne razmišljamo o rezultatu iz prvog duela. Imat ćemo publiku, ali želim da nas navijači nose svih 90 minuta. Želim da osjetimo domaći teren, da Rumuni osjete pritisak, pa ako budu bolji prvi ja ću da im čestitam, a onda neka ih publika nagradi aplauzom. Volio bih da nama navijači pomaže tokom cijelog meča, igračima Borca je potrebna ta pomoć sa tribina - kazao je Marko Maksimović, trener Borca.

Pobjednika dvomeča Borac - Cluj u drugom pretkolu Lige prvaka igrat će protiv boljeg iz duela luksemburške ekipe Fola Esch i Lincoln Red Imps, predstavnika Gibraltara (prvi meč završen 2:2).

Poraženi iz duela rumunskog i bh. prvaka u drugom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv poraženog iz duela Žalgiris Vilnius (Litvanija) - Linfield (Sjeverna Irska).

Meč u Banoj Luci sudit će Urs Schnyder iz Švicarske, a osiguran je i TV prijenos (Arena Sport1).

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.