open-navfaktor-logo
search
U fazi formiranja
OSCE donirao računarsku opremu Uredu TK za borbu protiv korupcije
U nastojanju da tehnički pomogne osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona (TK), Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini danas je donirala računarsku opremu. Donaciju je ministrici pravosuđa i uprave TK Senadi Dizdarević uručila šefica OSCE-ove misije, ambasadorica Kathleen Kavalec.
21.03.2022. u 16:56
get url
text
Sastanak u Vladi TK

Uime Vlade TK zahvalnost na toj donaciji prethodno je izrazio i premijer TK Irfan Halilagić, naglasivši da će sigurno biti korisna u smislu početnih koraka koje Vlada TK poduzima u tom pravcu.

- Mi smo iskazali naše opredjeljenje da ćemo nastaviti raditi na formiranju Ureda, u smislu kadrovskog popunjavanja, tehničko-materijalnog osposobljavanja samog Ureda - kazao je Halilagić.

Ambasadorica Kavalec istaknula je da je neophodno jačati kapacitete za borbu protiv korupcije u ovom kantonu, naročito u sferi prevencije korupcije.

- Naša misija nastavit će pružati podršku realizaciji antikoruptivnih napora u TK, naročito aktivnosti usmjerenih na formiranje javnih registara i jačanja kapaciteta Ureda za borbu protiv korupcije - naglasila je Kavalec, podcrtavši da je to i motiv današnje donacije.

Ministarstvo pravosuđa i uprave TK, prema riječima ministrice Senade Dizdarević, je suport i bit će tu da pomogne uspostavljanju Ureda.

Kada je u pitanju formiranje javnih registara, kazala je ministrica Dizdarević, već je pristiglo 312 prijava, te 600 koverata sa prijavama podataka o imovini nosioca javnih funkcija.

Današnja donacija opreme dobrodošla je tehnička podrška za uspostavljanje i vođenje Registra podataka o imovini, što će biti i prva aktivnost sa kojom će se susresti uposleni u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona, naglašeno je ovom prilikom, saopćeno je iz kantonalne Pres-službe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.