open-navfaktor-logo
search
Ukazana im pomoć
Osamnaest migranata povrijeđeno u blizini granice između BiH i Hrvatske
S obzirom na to da na slučaju nije radila policija Unsko-sanskog kantona, Šiljdedić nije ulazio u detalje, ali je iznio saznanja do kojih su došli
07.08.2019. u 10:42
get url
text

Grupa migranata u noći s utorka na srijedu pronađena je na teritoriji opštine Velika Kladuša u blizini granice između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Anadoliju Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

S obzirom na to da na slučaju nije radila policija Unsko-sanskog kantona, Šiljdedić nije ulazio u detalje, ali je iznio saznanja do kojih su došli.

- Kolege iz Granične policije BiH navodno su pronašli lica na teritoriji Velike Kladuše, u blizini granice. Oni su ih dovezli u dom zdravlja. Navodno imaju određene povrede. Ne znam ni koliko lica, ni koje vrste povreda. Prema onome što znam od kolega na terenu navodno su migranti, koji su izjavili da su prebačeni iz Hrvatske na teritoriju BiH. To je sve što znamo u ovom trenutku, a za sve ostale informacije nadležna je Granična policija - rekao je Šiljdedić.

Nešto ranije iz Doma zdravlja Velika Kladuša potvrđeno je da je sinoć primljeno 18 povrijeđenih osoba, koji su dovezeni u pratnji pripadnika Granične policije BiH.

Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH, kratko je kazala da će javnost o događaju biti obaviještena čim dobiju konkretne informacije s terena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.