open-navfaktor-logo
search
Nakon poraza u Parizu
Osamdeset miliona "razloga" ne ide im u prilog: Sprema li Real Zinedineovu smjenu?
Kako javljaju brojniji mediji Zidanea bi navodno mogao naslijediti Xabi Alonso
20.09.2019. u 19:51
get url
text

Nova sezone nije dobro počela za Real Madrid i francuskog stručnjaka na klupi Kraljeva Zinedinea Zidanea. Nakon dvije pobjede i dva remija na startu sezone u La Ligi, Los Blancosi su pravi šamar doživjeli u prvom kolu Lige prvaka na gostovanju kod Paris Saint-Germaina.

Prvak Francuske slavio je s uvjerljivih 3:0, a dva od tri gola postigao je nekadašnji fudbaler Reala Angel Di Maria.

Poraz u Parisu upalio je alarm na Santiago Bernabeuu. Španski list Marca opasno radi o glavi Zidaneu jer je jedan od njenih novinara u svom komentaru napisao kako samo Jose Mourinho može pehare vratiti u Real.

Ako se i desi smjena legendarnog Francuza, koji je u tri uzastopne sezone osvajao Ligu prvaka, izvjesno je da ga neće naslijediti poznati portugalski trener.

Kako javljaju brojniji mediji Zidanea bi navodno mogao naslijediti Xabi Alonso. Nekadašnji fudbaler Reala trenutno radi kao trener Real Socideda, ali drugog tima kluba iz San Sebastiana.

No, pitanje je da li će se poslije starta, koji i nije toliko katastrofalan, odlučiti na potez koji bi ga mogao koštati 80 miliona eura. Naime, kako piše španski Sport Real bi ovaj iznos morao isplatiti Zidaneu u slučaju otkaza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.