Svaka prostorija izgleda bolje okružena biljkama. Biljke su jeftini način dekoracije na koji možemo uljepšati svaki životni prostor. Unose živost i osjećaj mira te će se savršeno uklopiti u svaki interijer. Ako ih još pri tome smjestite u zanimljive teglice ili na neobična mjesta definitvno ćete dodati novu dimenziju vašem prostoru i učiniti ga puno zanimljivijim.

1. Koristite stolić, klupicu ili kolica

Ovo je jednostavan način na koji možete ukrasiti svoj dom. Ako imate barem malo slobodnog prostora u kutu sobe ili u hodniku rezervirajte mjesto za klupicu na kojoj ćete postaviti biljke. Neka to bude vaša oaza zelenila.

2. Teglice u istoj boji

Uz malo mašte i kreativnosti sami ukrasite svoj interijer na originalan način. Više teglica za biljke na jednom mjestu prostor čine zanimljivijim. Bez obzira je li riječ o različitim veličinama, teglice u istoj boji jednako mogu biti posebne.

3. Minijaturne teglice

Osim što su neodoljive, posebno su praktične jer su male i ne zauzimaju puno prostora. Odličan su izbor za radni sto ili pak kao glavni ukras na stolu u blagavaonici.

4. Odaberite viseće tegle za biljke

Cvijeće ne treba uvijek stajati onako kako smo navikli, na polici ili na prozoru. U manjim stanovima cvijeće koje visi odlično je rješenje ako nemate gdje postaviti svoje biljke. Čak i ako imate dovoljno prostora ovakav način uzgoja cvijeća može izgledati efektno.

5. Koristite grančice

Stan ili kuću možete osvježiti i sa jednom grančicom zelenila. Ovaj pomalo boemski stil idealan je način dekoriranja stana za one slobodnog duha.

6. Duge, viseće biljke

Želite li da vaš prostor bude poseban, odaberite viseće biljke. Tako će prostorija dobiti raskošniji izgled.

7. Različiti oblici i veličine teglica

I različiti lonci za biljke zajedno mogu izgledati ljupko. Nemojte pretjerati u ovakvom načinu ukrašavanja. Odaberite samo jedno mjesto u kući koje ćete ukrasiti različitim teglicama.

8. Pored kauča

Iako je ovo standardno mjesto za postaviti saksiju s biljkama, definitivno je dobar način kako možete uljepšati svoj dom. Odaberite veću biljku i smjestite je pored najdraže fotelje ili kauča.