open-navfaktor-logo
search
Preko bh. granice
Osam hrvatskih i jedan srbijanski krijumčar pod istragom zbog prebacivanja migranata
USKOK je nakon policijske prijave i velike akcije u Hrvatskoj i BiH pokrenuo istragu protiv osam hrvatskih i jednog srbijanskog krijumčara migranata osumnjičenih da su preko granice ilegalno prebacili najmanje stotinu stranaca.
23.09.2021. u 17:40
get url
text

- U 25 navrata preko državne granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebačeno je najmanje 100 stranaca, za što su okrivljenici primili novac koji su sukladno ulogama međusobno podijelili - saopćio je USKOK u četvrtak.

U hrvatskom MUP-u ističu da je u sklopu kriminalističkog istraživanja u srijedu na području Vukovarsko-srijemske županije i Zagreba "uhapšeno pet hrvatskih državljana, dok se jedan hrvatski i jedan srbijanski državljanin od ranije nalaze u pritvoru, a za dvojicom hrvatskih državljana se traga".

U akciji su osumnjičenima pretraženi domovi i vozila, a policija je zaplijenila više mobilnih telefona, SIM kartica raznih operatera, 78.650 eura, 6.000 kuna i 1.710 konvertibilnih maraka.

Svi uapšeni odvedeni su u pritvor, a USKOK je od istražnog sudije Županijskog suda zatražio određivanjepritvora za četvericu okrivljenika.

U USKOK-u kažu da su dvojica osumnjičenih od juna do augusta ove godine s "nepoznatom osobom iz Turske neposredno dogovorili pojedine nedozvoljene prijelaze većeg broja stranaca preko državne granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku za 400 eura po osobi".

Prelazak preko granice navodno je organizirao nepoznati Turčin, a u Hrvatskoj su ih dočekivali domaći osumnjičenici. Automobilima su ih prevozili do Zagreba odakle su dalje trebali ići prema slovenskoj granici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.