open-navfaktor-logo
search
ZDK 
OŠ "Begov han" dobila novu sportsku dvoranu
Osnovna škola "Begov Han" Žepče dobila je novu sportsku dvoranu. Izgradnju multifunkcionalnog objekta finansirali su Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Općina Žepče sredstvima u ukupnom iznosu od 800.000 KM.
21.09.2018. u 16:55
get url
text

Svečanu vrpcu presjekli su premijer ZDK Miralem Galijašević, kantonalni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović, načelnik Općine Žepče Mato Zovko i bivši direktor škole Adil Gačić, u čijem je mandatu započeta izgradnja objekta, saopćeno je iz Press službe ZDK.

- Posebno mi je drago što je dvorana izgrađena u Begovom Hanu, jer u ovoj školi imamo trend porasta broja učenika. Ulaganje u obrazovanje je najsigurnije ulaganje i Vlada ZDK je opredijeljena da svaka škola na području kantona ima dvoranu. U prethodne četiri godine u obrazovnu infrastrukturu uložili smo 22 miliona maraka, na što smo kao Vlada ponosni - kazao je premijer Galijašević.

Načelnik Zovko izrazio je zadovoljstvo zbog završetka dvorane, koja je bila dio programa kapitalnih investicija Općine Žepče za period 2015.-2019. godina.

- Najradosniji sam kada otvaramo nove objekte, bez obzira da li se radi o privredi, infrastrukturi ili školstvu. Još mi je draže što je dvorana zajedno finansirana sa Vladom ZDK i što će služiti ne samo djeci, nego i za održavanje sportskih i kulturnih događaja - kazao je Zovko.

Izgradnja sportske dvorane u OŠ "Begov Han" započeta je 2012. godine, a radovi su intenzivirani u protekle dvije godine kada je uloženo više od 200.000 KM. Ovo je osma sportska dvorana koja je izgrađena u mandatu aktuelne Vlade ZDK, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.