open-navfaktor-logo
search
Jačanje kapaciteta
Oružane snage BiH primaju 500 vojnika u službu, sutra konkurs
Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine će sutra, 25. marta 2022. godine objaviti javni oglas za prijem 500 djevojaka i mladića u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, sa rokom prijave 30 dana od dana objavljivanja na službenoj web-stranici Ministarstava odbrane BiH, što će ovoj populaciji osigurati stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.
24.03.2022. u 12:05
get url
text

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Ministarstvo odbrane BiH na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u BiH, koji ispunjavaju uvjete i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom plaćom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u  karijeri u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove konkursa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

- Prijemom naših djevojaka i mladića u Oružane snage BiH, Ministarstvo odbrane BiH osigurava ostanak mladih ljudi u našoj zemlji ublažavajući na taj način sve prisutniji trend odliva potrebnih kadrova iz svih struktura našeg društva. Na taj način doprinosimo jačanju odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine i jačanje kapaciteta OS BiH - saopćilo je Ministarstvo odbrane BiH.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili lično dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju i informirati se putem sljedećih telefona:

a) Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;

b) Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;

c) Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i

d) Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutovanje u: Sarajevu - kasarna Rajlovac, Banjoj Luci - kasarna Kozara, Čapljini - kasarna Božan Šimović i Tuzli - vojna baza Aerodrom Dubrave.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministru odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku. Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema, saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.