open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Organizacioni odbor: Mogućnost da se premijer Novalić zarazio tokom Marša mira je nikakva
Organizacioni odbor za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine, učinio je sve da se ovogodišne obilježavanje godišnjice provede po svim važećim epidemiološkom mjerama, pa tako i Marš mira.
13.07.2020. u 22:44
get url
text

Saopćeno je ovo iz Organizacionog odbora nakon informacije da je Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, zaražen koronavirusom i određenih navoda da se sumnja kako se premijer zarazio prilikom učešća na Maršu mira.

- Učesnici su bili u manjim grupama s vremenskim razmakom u kretanju, pod maskama, a temperatura im je mjerena na početku svake rute. Marš su pratile i medicinske ekipe - navodi se u saopćenju.

VEZANI TEKST - Premijer Novalić je prilično dobrog zdravstvenog stanja, nema jačih simptoma

Dodaje se kako je temperatura mjerena i učesnicima zadnje rute koja je polazila iz Mravinjaca, a gdje se pridružio i federalni premijer.

- Nije bilo sumnjivih slučajeva. Žao nam je što je premijer Fadil Novalić pozitivan na koronavirus i želimo mu brz oporavak. Organizacioni odbor je kontaktirao medicinske stručnjake, epidemiologe koji su kazali da je mogućnost da se premijer zarazio tokom Marša mira minimalna, štaviše, nikakva - ističe se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.