U augustu je donirano 293.607,35 KM, a u septembru 341.268,33 KM, saopćila je ova humanitarna organizacija.

Od spomenutog iznosa najviše sredstava utrošeno je na onkološke pacijente, koji se nažalost sve češće javljaju za pomoć. Preostali dio uplaćen je za naše građane sa srčanim oboljenjima, problemima sa sluhom, vidom, dijaliznih pacijenata, kao i djece sa poteškoćama u razvoju.

Udruženje Pomozi.ba na mjesečnom nivou dobija desetke novih zahtjeva oboljelih sugrađana, koji nisu u stanju finansirati vlastito ili liječenje članova porodice, kako u našoj zemlji, tako i van granica BiH.

- Nažalost, nismo uvijek u mogućnosti pomoći svima, ali smo ponosni na činjenicu da smo od početka godine pomogli više stotina odraslih i djece sa različitim oboljenjima, te donirali 2.403.499,79 KM za liječenje oboljelih bh. građana. Ovom prilikom želimo zahvaliti svim građanima koji podržavaju sve naše humanitarne akcije i koji doniraju novac preko Pomozi.ba, a mi ćemo se i dalje truditi da opravdamo to povjerenje, te pomognemo što više naših oboljelih građana, ali i onih u stanju socijalne potrebe - navode iz Pomozi.ba.