open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Optužnica za pokušaj ubistva od prije godinu
Ćirić je, kako se u optužnici navodi, nožem udario Topića u lijevu stranu grudnog koša i nanio mu tešku i po život opasnu povredu 
31.10.2018. u 15:47
get url
text

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Ćirića (36) iz Banje Luke zbog pokušaja ubistva Banjalučanina Danijela Topića (31).

U optužnici je navedeno da je 18. septembra prošle godine oko 17.30 sati Ćirić došao u naselje Borik, na parking prostor iza zgrade "Titanik", a po prethodnom dogovoru sa G. I. u vezi s dugom koji je ovaj imao prema njemu.

Nakon kraćeg razgovora između njih dvojice, na sporno mjesto je stigao Topić zvani Vilma, kojeg je G. I. ranije obavijestio o ovom susretu.

Prišao je Ćiriću i zadao mu više udaraca pesnicom u glavu, govoreći mu, kako stoji u optužnici, "koliko ti dugujem, koliko ti para treba?".

- Na to je osumnjičeni izjavio da on njega i ne poznaje, nakon čega Ćirić vadi nož neutvrđenih dimenzija – navodi se u optužnici.

On je zatim nožem udario Topića u lijevu stranu grudnog koša i nanio mu tešku i po život opasnu povredu u vidu oštećenja plućne maramice.

- Nakon toga sjeda u auto zajedno sa A. F. i napušta mjesto događaja, da bi nakon toga nož bacio u rijeku Vrbas, a oštećeni je ostao živ zahvaljujući brzoj intervenciji policije i blagovremeno ukazanoj ljekarskoj pomoći – stoji u optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.