open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo u Banjoj Luci
Optužnica protiv Zdravka Milanovića: Iz lovačke puške pokušao ubiti suprugu
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv Zdravka Milanovića (61) zbog pokušaja ubistva supruge Nevenke Milanović.  
15.06.2021. u 13:39
get url
text

U optužnici, koju je potvrdio Okružni sud u Banjoj Luci, precizirano je da je Milanović suprugu pokušao ubiti 15. marta ove godine oko 23 sata u njihovoj porodičnoj kući u mjestu Čardačani, opština Laktaši.

Navedeno je da je uzeo lovačku pušku, te ušao u sobu u kojoj je žena ležala i povišenim glasom rekao  joj da ustane iz kreveta.

- Kada je ona to učinila, cijev puške je usmjerio prema oštećenoj. Pokušavajući da se odbrani, ona je svojom rukom uhvatila za cijev puške i gurnula je ka gore. Milanović je u tom trenutku u njenom pravcu ispalio metak koji ju je pogodio u tijelo - stoji u optužnici.

Nesrećna žena je pogođena u lijevo rame i nadlakticu.

Milanović je potom gurnuo suprugu, a kada je ona pala na pod, ponovo je prema njoj usmjerio oružje, pokušavajući da usta cijevi prisloni na njenu glavu.

U pokušaju da se odbrani Nevenka je ponovo odgurnula cijev, a Milanović je ispalio još jedna hitac koji ju je pogodio u lijevu stranu grudnog koša. Zadobila je teške i po život opasne povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC RS u Banjoj Luci.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.