open-navfaktor-logo
search
Okružno tužilaštvo
Optužnica protiv troje Banjalučana: Organizirali žurke i prodavali drogu djeci
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv Srđana Boškova (36), Naila Kape (20) i Amera Isakovića (20) svi iz Banje Luke, zbog krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droga
10.09.2019. u 19:54
get url
text

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv Srđana Boškova (36), Naila Kape (20) i Amera Isakovića (20) svi iz Banje Luke, zbog krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droga.

Oni se terete da su djela počinili od početka 2018. godine do marta 2019. godine, a neovlašteno su kupovali i prodavali marihuana i spid. Drogu su, kako stoji u optužnici, prodavali i djeci i stavljali im na raspolaganje prostorije za konzumiranje marihuane i spida.

Dodaje se da je Boškov angažovao Kapu i Isakovića radi dalje prodaje, a oni su drogu za iznose od 10 do 50 maraka prodavali i maloljetnicima.

- Osumnjičeni Isaković i Kapo zajedno su organizovali žurke za više lica u stanu u ulici Patrijarha Arsenija Čarnojevića, na kojima su omogućavali djeci i većem broju osoba da konzumiraju marihuanu i spid. Stavljali su ih na sto tako da su svi  koji su bili na žurkama konzumirali, tako što su pušili džointe u koji je bila umotana marihuana i ušmrkavali spid – stoji u optužnici.

Dodaje se da su Boškov, Kapo i Isaković zajedno prodavali drogu, osumnjičeni Isaković posredovao u prodaji i kupovini, stavljao u promet i prodavao drogu, a Kapo i Isaković zajedno prodavali opojne droge djeci i zajedno ih davali na uživanje djeci i stavljali im na raspolaganje prostorije za konzumaciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.