open-navfaktor-logo
search
Predmet "Vitorog"
Optužnica protiv četvorke zbog krijumčarenja 53 kilograma droge
Optuženi su "pali" u akciji "Vitorog" u februaru ove godine kada je zaplijenjeno oko 53,5 kilograma skanka, 35 grama kokaina, automatsko oružje sa okvirima i municijom i drugi predmeti
31.07.2019. u 13:41
get url
text

Tužilaštvo RS-a, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, podiglo je optužnicu protiv Davora i Željke Erceg i Sergeja Tutnjilovića zbog krivičnog djela počinjenog u sastavu kriminalnog udruženja, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Protiv Davora Ercega optužnica je podignuta i u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a istom je obuhvaćen i Nikola Prolić zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Prema navodima optužnice Davor Erceg, Željka Erceg i Sergej Tutnjilović su tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora kao pripadnici grupe, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na području Bosanske Gradiške i okolnih mjesta kao i na području Hercegovine neovlašteno proizvodili, nabavljali, ilegalno skladištili, transportovali i prodavali marihuanu i spid, a sve u svrhu dalje prodaje kupcima na području RS-a.

Optužnicom je predloženo da se Tutnjiloviću, te Željki i Davoru Erceg, koji se već nalaze u pritvoru, pritvor produži do okončanja glavnog pretresa.

Iz Tužilaštva RS-a je danas potvrđeno da je optužnicu potvrdio Okružni sud u Banjoj Luci.

-  Dvije osobe za koje postoje osnovi sumnje da su pripadnici iste grupe nalaze se u bjekstvu i za njima se intenzivno traga - naveli su iz Tužilaštva.

Optuženi su "pali" u akciji "Vitorog" u februaru ove godine kada je zaplijenjeno oko 53,5 kilograma skanka, 35 grama kokaina, automatsko oružje sa okvirima i municijom i drugi predmeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.