open-navfaktor-logo
search
Akcija Tower
Optuženi za uzimanje 200.000 KM od podizvođača na izgradnji Sarajevo Towera
Kao odgovorne osobe firme "Smart Invest", koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower", od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao
09.10.2019. u 14:36
get url
text

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

Prema navodima iz optužnice, Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme "Smart Invest", koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower", od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao. 

Dio, prethodno označenog  novca, u iznosu od oko 60 hiljada maraka oštećeni je predao optuženima, koji su prilikom preuzimanja i uhapšeni.

{$galerijaFotografija}

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo optuženima su produžene mjere zabrane. 

I to zabrana sastajanja s određenim osobama i redovno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Istovremeno, postupajući tužilac predložio je i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom. 

Privođenje osumnjičenih u akciji "Tower" 11.07.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.