open-navfaktor-logo
search
Iz sudnice
Optuženi za ubistvo Slaviše Krunića par mjeseci ranije zajedno ljetovali u Neumu
Suđenje za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića nastavljeno je danas u Okružnom sudu Banja Luka, a svjedočila je Jelena Džinkić, nevjenčana supruga Željka Kovačevića.
21.05.2020. u 16:11
get url
text

Kovačević je bio jedan od napadača na Krunića, a koji je ubijen u razmjeni vatre 22. aprila prošle godine u mjestu Glamočani kod Banje Luke.

Te noći je osim Krunića, ubijen je i radnika njegovog osiguranja Žarko Pavlović i ranjen vozač Goran Ilić. Za ovo krivično djelo optuženi su Benedi Đukanović (53), Emilijo Baldo (64) i Rodoljub Gajić (36).

Džinkić je govorila o druženju njenog nevjenčanog supruga sa Đukanovićem i Baldom, istakla da je ono bilo "intenzivno", a par mjeseci prije ubistva, zajedno su sa porodicama ljetovali u Neumu.

- Na ljetovanju 2018. godine bili smo zajedno Željko i naša djeca, Đukanović sa njegova tri sina i Baldo sa suprugom - kazala je Džinkić, a upitana za mišljenje o Đukanoviću, rekla je da ga "cijeni".

- Imam jako fino mišljenje. Zadivio me te godine na moru zbog brige oko djece. Ni ja svoju djecu nisam toliko mazala, kao on - kazala je Džinkić.

Pozitivno je pričala i o svom pokojnom suprugu, govoreći da nikada nije bio nasilan, te da je "bio dobar čovjek" i pozitivna osoba. Precizirala je da su u vanbračnoj zajednici bili oko 14 godina, a upoznali su se dok je on izdržavao zatvorsku kaznu za razbojništvo u KPZ-u Foča.

Ona je ispričala i da je Kovačević držao nekoliko kafića u Banjoj luci, ali i da se bavio kamatarenjem.

- Nemam ništa ružno da kažem za njega. Nikoga nije odbio za pomoć. Pamtićemo ga kao pozitivnu osobu - rekla je Džinkić.

Tvrdi i da joj nikada nije spominjao Slavišu Krunića, a govorila je i o tome kako ga je kritičnog dana vidjela samo ujutro dok je spavao. Tek kasno noću, sa 22. na 23. april oko 2.30 sati, na vrata joj je došla policija, zatražili joj da ga pozove na mobilni, nakon čega su uslijedili pretresi i drugo.

U banjalučkoj sudnici danas je svjedočila i Dragana Kosić, generalna direktorica Krunićeve kompanije "Sector Security". Ona je navela da joj je nakon Krunićevog ubistva, njegova supruga dala njegov telefon koji mu je uzela iz ruke, kada je mrtav dovezen pred kuću.

Kosić je ispričala da je telefon sutradan predala policiji, te da je tražila da joj prenesu kontakte, ali ih nikada nije dobila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.