Utorak, 04.08.2020.
h

Optuženi za pljačke oko dva miliona KM negirali krivicu

Sedmorka koja je optužena za više oružanih pljački, u kojima je ukradeno oko dva miliona KM, negirala je danas krivicu na suđenju u Okružnom sudu u Banjoj Luci.

U predmetu “Trezor” krivicu su negirali Siniša Straživuk (49), Jovica Karać (42), Miloš Mrđan (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović(40), Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29).

Ćulum i Galić su na izdržavanju zatvorskih kazni po ranijim presudama, a banjalučki Okružni sud nedavno je donio odluku da se iz pritvora puste Straživuk, Mrđan, Karać, Pavlović i Knežević, dok su na snazi ostale mjere zabrane i oduzete su im putne isprave.

Straživuk je na današnjem ročištu, osim za organizirani kriminal i razbojništva, negirao krivicu i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Sudskim vijećem u ovom predmetu predsjedava Svetlana Marić, a iz tužilaštva su najavili izvođenje preko stotinu dokaza.

Optužnica tereti sedmorku da su kao članovi zločinačkog udruženja djelovali u periodu od 2008. do kraja 2011. godine na području Banje Luke, Prijedora i Kneževa.  Na teret im se stavlja pljačka Komercijalne banke u centru Banje Luke u aprilu 2011. godine odakle je odneseno više od million KM, pljačka kod banjalučkog “Metala” kada je iz vozila “Alfa security” odneseno 572.857 KM, krađa 229.854 KM "Pošta Srpske", kao i pljačka "Raiffeisen banke" u banalučkom naselju Derviši odakle je odneseno 33.468 maraka.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh