open-navfaktor-logo
search
Sud BiH potvrdio
Optuženi Miroslav Vrljičak i drugi: Utajeno više od 200.000 KM poreza
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu "Miroslav Vrljičak i drugi" koja optužene Miroslava Vrljička i Vjekoslava Bošnjaka tereti da su počinili krivično djelo porezne utaje ili prevare.  
06.03.2020. u 11:54
get url
text

Također, i preduzeće Trgotank d.o.o., Fojnica, krivično djelo porezne utaje ili prevare. U optužnici se navodi da su optuženi Miroslav Vrljičak, u svojstvu direktora bez ograničenja ovlaštenja i odgovorne osobe u pravnoj osobi "Trgotank d.o.o. Fojnica", a Vjekoslav Bošnjak u svojstvu opunomoćene osobe u svim pravnim poslovima koje ima uprava Trgotanka, izbjegli platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obaveza, a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi iznos od 200.000 KM.

Optužena pravna osoba "Trgotank d.o.o. Fojnica" je kao pravna osoba raspolagala protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u iznosu 673.827,87 KM koju su u ime, za račun i u korist nje ostvarili optuženi Miroslav Vrljičak i Vjekoslav Bošnjak, navedeno je u optužnici, saopćio je Sud BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.