open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Optužen inspektor Granične policije BiH: Primio mito da bi vratio oduzeto vozilo
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv 47-godišnjeg Senada Samardžića, višeg inspektora u Graničnoj policiji BiH, kojom ga tereti da je primio nezakonitu imovinsku pomoć, kako bi poredovao u povratu automobila, koji je prethodno oduzela GPBiH. 
23.12.2020. u 12:22
get url
text

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, Samardžić se tereti da je sredinom 2020. godine, kao viši inspektor GPBiH, koristeći svoj položaj i utjecaj na osnovu prijateljske veze sa drugim pripadnicima GPBiH, primio novac kako bi nezakonito posredovao i urgirao da se osobi sa područja Bosanske Krupe, vrati putničko motorno vozilo, koje je ranije oduzeto u okviru predmeta i službenih radnji Granične policije BiH JGP Velika Kladuša.

- Optuženi se tereti, da je prilikom ostvarivanja utjecaja na povratu vozila, osobno došao u kuću navedene osobe, gdje je primio novčani iznos kao nagradu za nezakonito posredovanje - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da se Samardžić tereti da je posredovao koristeći svoj službeni, društveni i utjecajni položaj da službena osoba u institucijama BiH, izvrši službenu radnju te zahtjevao i primio korist za sebe čime je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.