open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Optimizam u redovima Tuzla Cityja pred revanš sa AZ Alkmaarom: Vjerujemo u prolaz, zato smo...
Fudbaleri Tuzla Cityja sutra od 20:45 na stadionu Grbavica igraju revanš-meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv AZ Alkmaara.
27.07.2022. u 18:37
get url
text

{$galerijaFotografija}

Nizozemci su u prvom duelu odigranom prošle sedmice upisali minimalnu pobjedu, tako da se Tuzlaci imaju čemu nadati.

Tim povodom održana je press-konferencija a pred novinare su izašli trener Dragan Jović i prvotimac Petar Mišić.

- Mislim da smo prvu utakmicu odigrali dosta dobro, napravili prihvatljiv rezultat i imamo nadu da možemo do iznenađenja. Očekuje težak protivnik, odlična ekipa u posjedu lopte, oni su u mnogo čemu odmah iznad tri velikana nizozemskog fudbala. U posjedu lopte bili su prošle sezone samo iza Ajaxa.

Sutra očekujem sličnu utakmicu kada je u pitanju njihov stil igre - rekao je Jović i nastavio:

- Mislim da smo jedni druge dobro skautirali prije utakmice. I oni su gledali nas protiv Tre Pennea. Mislim da bi nama više trebalo odgovarati to upoznavanje, vidjeli smo da možemo da igramo protiv njih. Ozbiljno su oni shvatili ovaj meč, u nedjelju su igrali prijateljsku utakmicu protiv Bologne i nisu izveli ni jednog startera iz utakmice sa nama - rekao je trener Tuzlaka.

Jović je istakao da se nada plasmanu svog tima u treće pretkolo.

- Vjerujemo u prolaz, zato smo odgodili utakmicu koju smo trebali igrati za vikend u Premijer ligi. Ko prođe ide u Škotsku, mislim da je odluka oko odgode utakmica pravilna.

Računamo i na našu publiku, ovom prilikom bih pozvao sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini da dođu na Grbavicu - dodao je Jović.

Krilni fudbaler Tuzlaka također vjeruje u prolaz svog tima.

- Kada dajemo sto posto, onda se možemo nadati iznenađenju. Trebamo poštovati trenerove zamisli, neće biti lako, znamo protiv koga igramo. Nadamo se prolasku u treće pretkolo - rekao je Mišić.

 

Press, Tuzla city, Grbavica, 27.07.2022
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.