open-navfaktor-logo
search
Napadač Ukrajine
Optimistični Yarmolenko: Možemo poraziti Bosnu i Hercegovinu
Golom napadača West Hama Andriya Yarmolenka fudbalska reprezentacija Ukrajine stigla je do vodstva u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine, koji je na kraju okončan rezultatom 1:1.
14.10.2021. u 12:56
get url
text

Planove Ukrajinaca i njegovog selektora Oleksandra Petrakova pokvario je pogodak Anela Ahmedhodžića iz 77. minute, zahvaljujući kojem su Zmajevi osvojili važan bod u borbi za drugo mjesto u grupi D.

S dvije pobjede u dva preostala susreta najbolji bh. fudbaleri sasvim sigurno će izboriti mjesto u baražu za Mundijal koji se 2022. godine održava u Kataru.

U slučaju pobjede nad Finskom, i remi u duelu posljednjeg kola izabranicima Ivayla Peteva bio bi dovoljan za takmičenje u grupi završe odmah iza Francuske.

Ipak, Andriy Yarmolenko vjeruje da njegov tim može do pobjede na Bilinom polju.

- Potrebna nam je pobjeda i mi možemo pobijediti ovaj tim. Oni su dobra ekipa, baš kao mi. Sve će se odlučivati u tom susret, a bit će neophodno da se dobro pripremimo. Morat ćemo dobro analizirati ovu utakmicu, šta su oni radili dobro, a šta loše. Sve zavisi od nas - kazao je Yarmolenko, prenosi Sport.ua, te dodao:

- Osvojili smo jedan bod, no šanse još postoje, tako da se trebamo boriti. Uvjeren sam da će sve biti na našoj strani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.