open-navfaktor-logo
search
Policija u pripravnosti
Opsadno stanje: U Splitu napadnuta dva kombija i navijači Mađarske
Oko stadiona Poljud je trenutno veliki broj policajaca u civilu
09.10.2019. u 17:38
get url
text

Policija je potvrdila da su u Splitu napadnuta dva kombija s mađarskim tablicama, a nešto kasnije dva navodna navijača Mađarske.

Na Poljudu će se u četvrtak u 20:45 sati igrati kvalifikaciona utakmica utakmica između Hrvatske i Mađarske, piše Index.

- Danas oko 11 sati u ulici Pod Kosom u Splitu oštećena su dva stakla na parkiranom kombi vozilu mađarskih registarskih oznaka, u kojem nije bilo osoba. U odnosu na navedeni događaj, u toku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se dovode u svezu s oštećenjem vozila.

U 14.50 sati u Ulici Slobode u Splitu policijski službenici su uočili incident, u kojem je nekoliko osoba pokušalo napasti dvije osobe za koje se pretpostavlja da se radi o mađarskim navijačima.

Niko nije povrijeđen. Brzom intervencijom policijskih službenika uhapšene su dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje - piše u službenom saopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Policija je sinoć okuporala uži centar Splita. Smjestili su se na vrhu Marmontove ulice i legitimirali sve koji su im djelovali sumnjivo, posebno one koji nose kapuljače i ruksake. Osiguranje za utakmicu protiv Mađarske jače je nego kada se u Splitu igraju visokorizični derbiji Hajduka i Dinama. Policija ima spremne antidron puške, a helikopteri kruže nad gradom, piše Index.

Danima u Splitu vlada opsadno stanje, a oko hiljadu policajaca iz cijele Dalmacije osiguravat će utakmicu u četvrtak. Oko stadiona je trenutno veliki broj policajaca u civilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.