open-navfaktor-logo
search
Ubistvo Šijana
Opsadno stanje: Samardžija, Obradov i Lizdek na prepoznavanju u Tužilaštvu RS-a
Kako javlja novinarka Faktora s mjesta događaja, zgrada ovog tužilaštva trenutno je pod opsadom sudskih policajaca
27.06.2019. u 11:23
get url
text

Stefan Samardžija, Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek, a koji se sumnjiče za ubistvo Banjalučanina Damira Ostojića, zvanog Šijan,  dovedeni su u Tužilaštvo RS-a u Banjoj Luci. Tu bi se trebalo obaviti njihovo prepoznavanje od svjedoka.

Unutra je i Ostojićeva supruga Sandra Jošić, koja je kritične večeri teško ranjena.

Kako javlja novinarka Faktora s mjesta događaja, zgrada ovog tužilaštva trenutno je pod opsadom sudskih policajaca.

Miloš Obradov trenutno se nalazi u pritvoru u KPZ-u Zenica, zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca. Nedeljko Lizdek je također u pritvoru, a zbog otimačine automobila na Trebeviću. On se također spominje u istrazi ubistva sarajevskih policajaca. 

Stefan Samardžija je u pritvoru u KPZ-u Banja Luka zbog ubistva Damira Ostojića.

Sva trojica su članovi takozvane automafije iz Istočnog Sarajeva.

Damir Ostojić zvani Šijan, ubijen je 5. septembra prošle godine u Banjoj Luci u blizini svoje kuće, a njegova supruga Sandra Jošić je tom prilikom ranjena.

U tužilačkom prijedlogu za pritvor je navedeno da se Samardžija tereti da je u ukradenoj "škodi octaviji"dovezao počinioca ubistva u blizinu Ostojićeve kuće, a da je vozilo ukradena u julu iste godine u Sarajevu.

Ovo vozilo je kasnije pronađeno zapaljeno u mjestu Gornja Piskavica, nedaleko od Banje Luke.

Na vozilu su bile također ukradene tablice sa vozila marke "peugeot", a koje su evidentirane u julu 2018. na autoputu Sarajevo - Zenica.

Naredbom o DNK vještačenju magnetnih kartica koje su koristili vozači dva automobila prilikom ulaska na autoput, utvrđeno je da se na karticama nalaze DNK tragovi više osoba, među kojima i prisustvo Samardžijinog DNК.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.