navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Holivudska zvijezda

Oprostila mu prevaru i pomogla da ozdravi: Sarah Jessica Parker 24 godine ljubi jednog muškarca

Holivudska zvijezda Sarah Jessica Parker iza sebe ima više od 40 godina glumačke karijere, a publici je najpoznatija po ulozi Carrie Bradshaw u seriji "Seks i grad".

Objavljeno: 25.11.2021. u 16:54
get url
text

Glumica je u braku sa Matthewom Broderickom od 1997. godine, a njen ljubavni život oduvijek je izazivao interesovanje javnosti.

Njena majka Barbara Parker bila je učiteljica i medicinska sestra u osnovnoj školi, a otac Stephen poduzetnik i novinar.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Glumica ima sedmero braće i sestara iz prvog i drugog braka svoje majke, a njena braća Pippin Parker i Timothy Britten Parker su također glumci.

Nakon što se Sarina majka razvela od njenog oca, udala se za Paula Forstea, računovođu i vozača kamiona koji je bio dio njenog života od ranog djetinjstva.

Glumica je kao djevojčica počela igrati balet i išla na časove pjevanja, a njena porodica se preselila blizu New Yorka kako bi nastavila školovanje.

Išla je u privatnu profesionalnu dječiju školu koju pohađaju oni koji se žele baviti plesnom i glumačkom karijerom.

Sarah je bila u vezi sa glumcem Robertom Downeyjem Jr. od 1984. godine. Par se upoznao na snimanju filma "Prvorođeni", a njegovi problemi sa drogom uveliko su utjecali na njihovu vezu i raskinuli su 1991. godine.

Nakon toga, glumica je imala kratku romansu sa advokatom i novinarom Johnom Kennedyjem Jr.

Sarah je kolegu Matthewa Brodericka upoznala 1992. godine, a vjenčali su se u maju 1997.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Broderick (@_matthewbroderick)

 

Nije se udala u vjenčanici, već u crvenoj haljini. Na pitanje novinara zašto nije u bijelom, ona je objasnila da se stidi da nosi bijelo.

Par se smatra jednim od najskladnijih u Hollywoodu.

Ipak, svojevremeno je Broderick prevario Sarah i sve je to procurilo u javnost. Utvrđeno je da je ovisnik o alkoholu i drogi i to mu je bio izgovor za preljubu.

Uprkos svemu, nije mu okrenula leđa vnego mu je pomogla da ozdravi.

Podsjetimo, Matthew Broderick je 1987. godine tokom odmora u Irskoj, greškom prešao u suprotnu traku na putu i izazvao težak sudar u kojem su poginule Anna Galager i njena majka Maragert Doherty. Kćerka je imala 28 godina, a majka 63.

Matthew je zbog udesa imao prijelom rebra i potres mozga. Poslije nesreće u razgovoru sa policijom rekao je da se uopće ne sjeća nesreće.