open-navfaktor-logo
search
Zbogom elito
Oproštaj od Bajevića: Zmajevi porazom od Italije završili najgoru godinu u historiji
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Italije i tako je na neslavan način okončala 2020. godinu, koja će ostati upisana kao najgora u historiji reprezentativnog bh. fudbala.
18.11.2020. u 22:35
get url
text
get url
text

U posljednjem kolu A grupe Lige nacija Zmajevi su poraženi sa 0:2 i tako su se oprostili od elitnog razreda ovog takmičenja.

Ujedno, ovo je bila i oproštajna utakmica za selektora Duška Bajevića, kojem je istekao ugovor onog trenutka kada smo prošlog mjeseca ispali u polufinalu baraža za EURO 2021 protiv Sjeverne Irske.

Već na startu dalo se naslutiti kakav će ishod biti večeras na Grbavici. Belloti je opasno zaprijetio u dva navrata, a onda je iz trećeg pokušaja matirao Kenana Pirića.

{$galerijaFotografija}

Insigne pronalazi napadača Torina, koji pogađa za vodstvo Italije. Zanimljivo, nekoliko trenutaka ranije na drugoj strani sebičan je bio njegov saigrač Gojak. Uslijedila je brza kontra, Ćorluka je izgubio jedan duel na sredini terena, a golgeter Torina rutinski pogodio za 0:1.

Do kraja poluvremena Italijani su mogli potopiti Zmajeve, ali se u nekoliko navrata iskazao golman Pirić, dok Belloti i Insigne nisu imali koncentracije u završnici akcija.

I u nastavku susreta gledali smo sličnu sliku na terenu, a gosti su udvostručili prednost u 68. minuti. Lako je ispala odbrana Zmajeva, a Berardi postiže aktraktivan gol za veliko slavlje gostiju.

Treba napomenuti da je Siniša Saničanin u 82. minuti na nosilima iznesen sa terena i nije se vraćao, a kako je selektor Bajević izvršio svih pet izmjena meč smo završili sa 10 igrača u polju. 

Italija je ovim trijumfom izborila plasman na final-four Lige nacija, na kojem će igrati i Belgija, Francuska i Španija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.