Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a iz BIHAMK-a izdvajaju doline rijeka Save, Une i Vrbasa. U jugozapadnim krajevima naše zemlje vozači se upozoravaju na učestale jake udare vjetra.

Obustava saobraćaja na snazi je u tunelu Karaula, na magistralnom putu Kladanj - Olovo, gdje se izvode sanacioni radovi. Saobraćaj je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani - Metković (između graničnih prijelaza) i Ključ - Bosanski Petrovac (na prijevoju Lanište).

Zbog povremenih padavina kolovoz je na pojedinim dionicama mokar, a vozači se upozoravaju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja prilagođena stanju i uvjetima na putu. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.