open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Oprez zbog mokrih saobraćajnica i magle
Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula
14.11.2019. u 07:52
get url
text

Zbog kiše koja je padala tokom noći, jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona.

Skreće se pažnja i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvaja šire područje Visokog, Mrkonjić Grada i Foče.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk tokom dana od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković, Lanište-Ključ i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Napominju se vozači da od sutra, 15.11. stupa na snagu zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.