BIHAMK

Oprez, magla smanjuje vidljivost uz riječne tokove

Objavljeno: 03.11.2018. u 09:01

Magle ima najviše u dolinama rijeka Une, Neretve i Save

Foto ilustracija

Jutros je uz riječne tokove zbog magle smanjena vidljivost zbog čega iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba upozoravaju vozače na oprez. Magla je evidentna u dolinama rijeka Save, Une i Neretve.

Danas se izvode sanacioni radovi na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Bukva (u dužini od 800m), zbog čega će u vremenu od 08 do 17 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na putni pravac Srebrenik-Donja Orahovica-Gračanica.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije