open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Opozicionari u Pljevljima uništavaju lokale Bošnjaka, dvojicu su i povrijedili
Pripadnici opozicionih partija demolirali su danas više objekata građana islamske vjeroispovjesti u Pljevljima dok su "slavili" pobjedu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.
31.08.2020. u 22:26
get url
text

Napadnuta su i dva muškarca, piše crnogorski portal Standard. Neredi u ovom gradu traju od sinoć, otkako je opozicija proglasila pobjedu. Kamenovano je i nekoliko lokala čiji su vlasnici islamske vjeroispovijesti, a bivši član Bošnjačke partije i njegov otac jutros su napadnuti.

Ispred kancelarije Demokratske partije socijalista koja je kamenovana i demolirana parkiran je traktor i blokiran put u tom dijelu grada. Uništene su i kancelarije Socijaldemokrata u tom gradu, jedno policijsko vozilo, a sve su uradili građani, pripadnici opozicije.

Bošnjačka stranka snažno osuđuje današnji napad na pripadnike bošnjačke nacionalnosti u Pljevljima, kao i uništavanje imovine i prijetnje koje se upućuju pripadnicima bošnjačko-muslimanskog naroda u ovom gradu.

- Današnji nemili događaji u Pljevljima, gdje su na meti bili pripadnici bošnjačkog naroda, zabrinjavaju sve dobronamjerne građane Pljevalja i Crne Gore. Pozivamo nadležne da hitno reaguju, otkriju napadače i počinioce i privedu ih pravdi. Također, zahtijevamo od nadležnih organa da čuvaju mir u gradu, da se čuva imovina građana i da se ne dopusti remećenje javnog reda i mira.

Ovim putem pozivamo političke subjekte koji su učestvovali na jučerašnjim izborima da utiču na svoje pristalice, da se ovakvi incidenti ne dešavaju. Mi vjerujemo da će institucije sistema znati da zaštite svakog pojednica, bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripada - navodi se u saopćenju Bošnjačke stranke.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.