- U srijedu od 18 sati je novi narodni protest ispred sjedišta RTRS-a u Banjoj Luci zbog sramnog izvještavanja, rada i kampanje u korist režima ove partijske televizije, koja je sve samo ne javni servis svih građana - napisao je Vukanović.

On je proteste najavio i tokom gostovanja na Federalnoj televiziji.

- Kao zastupnik iz Republike Srpske gostovao sam više na Fedralnoj televiziji i BHRT-u a nikada nisam bio na Javnom servisu Republike Srpske ali i to će se promijeniti.

U srijedu od 18 sati bit će jedan veliki narodni protest upravo ispred RTRS-a i to je najava daljih poteza koje ćemo povlačiti jer mi nemamo namjeru da ustuknemo pred svim ovim pravnim nasiljem - rekao je Vukanović.

Na konstataciju novinara kako je Milorad Dodik ipak predsjednik RS-a, Vukanović je odgovorio:

- Nije moj predsjednik, niti će bilo kada biti. I očekujem umjesto ovog sramnog izvinjenja koje je došlo kao plod pritisaka i javnosti i nas koji smo ih demaskirali i argumenata koji su na našoj strani, kao jedini izlaz iz ove situacije je da ovi ljudi koji su članovi centralnog izbornog kartela ili kako ih ja nazivam centra za izborne krađe podnesu ostavke, jer nisu dostojni funkcija - rekao je, između ostalog, Vukanović.