open-navfaktor-logo
search
Sjednica u toku
Opozicija bila protiv: Nenad Stevandić izabran za predsjednika NSRS-a
Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) izabran je za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske u jedanaestom sazivu i ovu funkciju trebalo bi da obavlja u naredne četiri godine.
15.11.2022. u 15:30
get url
text

Protiv izbora Stevandića bili su zastupnici opozicije u RS-u.

Stevandić je bio jedini kandidat za ovu poziciju, a prijedlog je klubova zastupnika SNSD-a, SP-a, Demosa, Ujedinjene Srpske i NPS –a, i usaglašen je na ranijem sastanku rukovodstva ovih partija u Banjoj Luci.

- Hvala onima koji su glasali za mene i onima koji nisu, svi smo mi Republika Srpska. Nadam se da smo došli u poziciju da radimo, a da ostavimo po strani sve ono što je lično – kazao je Stevandić.

Izbor Stevandića izazvao je reakcije opozicije. Zastupnik Nebojša Vukanović je naveo da je Stevandiću ovo treći mandat u NSRS i da je svaki obavljao ispred drugačije političke opcije, dok je Igor Crnadak (PDP) kazao da je Stevandić oličenje onoga protiv čega se bori opozicija u RS-u.

- Kako da podržimo nekoga ko dolazi iz političke stranke koja je leglo korupcije. Tužilaštvo vodi istragu o zloupotrebama tokom pandemije korona virusa i navodi se da se čak u prostorijama ove stranke (Ujedinjene Srpske opa.a) dijelio novac - kazao je Crnadak.

Zastupnica Nataša Radulović (SNSD) je kao najstarijia zastupnica predsjedavala današnjom sjednicom NSRS-a, prije izbora novog rukovodstva, a način na koji je to radila naišlo je na oštre kritike zastupnika koji su joj prebacivali da se ponaša nedolično.

- Vi imate Pink TV terminologiju - kazao joj je Crnadak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.