Općina Centar iznajmila prostor: Sve spremno za "Ljeto u parku - Hastahani"

objavljeno: 13.06.2018. u 19:32

U sarajevskom parku Hastahani u punom jeku su građevinski radovi kako bi građani od 15. juna do 15. septembra mogli uživati u kulturnim i sportskim sadržajima manifestacije "Ljeto u parku - Hastahani".

Realizator je Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, kojeg čine fondacija "Sarajevo Navigator" i Udruženje "Zona unapređenog poslovanja Baščaršija".

Predstavnik fondacije “Sarajevo Navigator” Nedim Lipa, kaže da će to biti manifestacija za "cijelu porodicu". Održavat će se košarkaški, odbojkaški i turniri u malom nogometu, kao i revije biciklista i skejtbordera. Zbog toga je izvršena rekonstrukcija sportskih terena, te obnovljene ploče za skejtbord.

- Fondacija "Sarajevo Navigator" finasira ovaj projekat. Plaćamo iznajmljivanje parka Hastahana Općini Centar. Prostor u parku koje ćemo iznajmiti za kafanu i neke druge sadržaje platili smo Općini. To smo platili po regularnim cijenama koje je odredila Općina, ali vam ne možemo reći koliko. Neke od postojećih sadržaja ranije je izgradila općina Centar i oni će se koristiti u ovoj ljetnoj manifestaciji – pojasnio je Lipa.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i predstavnik fondacije "Sarajevo Navigator" Nedim Lipa 4. maja 2018. godine potpisali su ugovor za realizaciju projekta "Ljeto na Hastahani".

- U parku Hastahana Općina Centar je ranije finansirala izgradnju Ciciban igrališta i obnovila basket terene. Općina Centar Sarajevo je donijela rješenje o privremenom korištenju parka za održavanje manifestacije "Ljeto na Hastahani" – kazao nam je Safet Huremović, glasnogovornik Općine Centar.

Koliko je Općina Centar naplatila za tromjesečno iznajmljivanje parka Hastahana Huremović nam je odgovorio:

- Ne znam tačno koliko je to izraženo u novcu, ali znam da je određena puna cijena zakupa za održavanje ove manifestacije - kazao je Huremović.

U toku su radovi za postavljanje dodatnog mobilijara – ugostiteljskog prostora u kojem će se svake večeri održavati svirke. Građanima će biti na raspolaganju i dva velika led ekrana za gledanje utakmica Svjetskog fudbalskog prvenstva.

Za vrijeme manifestacije i dječije igralište dobit će nove sadržaje, a cijeli prostor bit će 24 sata osiguran fizičkim osiguranjem i video nadzorom, kazao je Lipa.