open-navfaktor-logo
search
Razuvjerio skeptike
Opet na naslovnici: Edin Džeko sa Interom napada "stotku"
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije BiH, prema najavama iz Italije, večeras se protiv Salernitane u 18. kolu Serie A vraća u startnu postavu Intera nakon što je odmorio protiv Cagliarija (4:0).
17.12.2021. u 12:07
get url
text

Dijamant će predvoditi napad Nerazzurra i pokušati ispisati historiju sa milanskim klubom. Inter će pokušati postati treći tim u historiji italijanskog fudbala koji je postigao 100 golova u kalendarskoj godini. Trenutno su na 98 pogodaka, a ključni čovjek u napadu na "stotku" je naš napadač.

- Džeko je odabrao Inter da osvoji scudetto, i pokaže da sa svojih 35 godina još može napraviti razliku - piše Gazzetta dello Sport, koja je našem golgeteru posvetila naslovnicu:

- Nije bilo lako pronaći figuru koja će zamijeniti belgijskog prvaka Romelua Lukakua. No, Edin je već u prvom izlasku na Meazzu (pogodio u prijateljskoj utakmici protiv kijevskog Dinama) pokazao da će biti dostojna zamjena. Bilo je skeptika, što je i razumljivo.

Džeko je došao u redove prvaka sa sedam golova u 27 utakmica, pa je shvatljivo pitanje "kako će biti pravi čovjek koji će zamijeniti napadača s gotovo 40 golova u sezoni?"

Ali onda je jednostavno Džeko počeo igrati, radeći pognute glave, stavljajući se na raspolaganje ekipi, požrtvovan bez lopte, ali prije svega kvalitetan u napadu - navodi Gazzetta.

Bivši igrač Rome je već na 11 golova - osam u Serie A i tri u Ligi prvaka.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.