open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Hrvatske
Opet će se svidjeti Rusima: Milanović tvrdi da između "Za dom spremni" i "Slava Ukrajini" nema razlike
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je tokom današnjeg obraćanja u Zagrebu novinarima govorio, između ostalog, i o agresiji Rusije na Ukrajinu.
31.05.2023. u 14:38
get url
text

VEZANI TEKST - Milanović kao portparol Kremlja: Kosovo je oteto od Srbije, Ukrajinci mrze Ruse, Krim nikada neće biti u Ukrajini

Ovaj put je uporedio je ustaški poklič "Za dom spremni" i onim koji koriste u Kijevu, "Slava Ukrajini", ustvrdivši kako nema razlike. Vjerovatno će se ovaj Milanovićev nastup svidjeti Rusima, koji su ga nerijetko citirali u svojim medijima u pozitivnom kontekstu tokom invazije na Ukrajinu. 

- Mučim se kao Isus da stavimo pokliče poput ZDS-a sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te preodgajati. No, između "Za dom spremni" i "Slava Ukrajini" nema razlike. To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima i pobili hiljade Jevreja, Poljaka…

To ne želim slušati u Hrvatskoj. To što su se neki lideri navukli na to, ne zanima me. Neka izmisle drugačiji pozdrav. Neka maknu i Rusiju i Ukrajinu. Kijev je daleko, Moskva još dalje - izjavio je Milanović, prenose hrvatski mediji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.