open-navfaktor-logo
search
Oglasio se Španac
Operisan Rafael Nadal: Hvala svima na porukama podrške
Španac je jučer saopćio da je odlučio da zbog povrede ne igra na Mastersu u Londonu
06.11.2018. u 18:00
get url
text

Španac Rafael Nadal, trenutno 2. teniser svijeta, zbog povrede skočnog zgloba desne noge odustao je od završnog Mastersa u Londonu, a danas je na svome zvaničnom Twitter profilu napisao da je operacija prošla dobro, javlja Anadolu Agency (AA).

- Hvala svima na porukama podrške, koje sam dobio jučer i danas. Operacija je prošla dobro. Ipak, primorani smo da odložimo egzibiciju za pomoć ljudima koji su pogođeni poplavama na Mallorci - napisao je Nadal.

Još nije poznato hoće li španski teniser ipak morati potpuno otkazati egzibiciju s Novakom Đokovićem u Saudijskoj Arabiji koja je zakazana za 22. decembar.

Podsjetimo, Nadal je jučer saopćio da je odlučio da zbog povrede ne igra na Mastersu u Londonu.

Španac nije igrao poslije US Opena jer je imao problema s povredom desnog koljena. Očekivalo se kako će zaigrati na nedavno završenom Mastersu u Parizu, ali se i na tom turniru povukao prije prvog meča, a razlog za odustajanje je bio problem sa stomačnim mišićima.

Iako su se organizatori Mastersa u Londonu nadali da bi Nadal možda mogao nastupiti na njihovom turniru, 32-godišnji Španac je na Twitteru potvrdio da se to ipak neće dogoditi.

Umjesto Nadala na Mastersu u Londonu, koji će se održati od 11. do 18. novembra, igrat će Amerikanac John Isner.

Nakon ovakve odluke Španca, Novak Đoković, trenutno prvi teniser svijeta, ostat će na vrhu ATP liste i na kraju sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.