Četvorka u Novom Sarajevu ima četiri mandata, jedan ima SDA, jedan nezavisni vijećnik Srđan Srdić i jedan Demokratska fronta. 

Za gradske vijećnike izabrani su Elvedin Korora (SDP), Samir Bejić (Naroda i pravda), Mirela Džehverović (Naša stranka), Alma Čengić (SDA), Marijela Hašimbegović (Demokratska fronta) i Danijela Šahat (Narod i pravda), navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Kompletan materijal sa provedenog postupka izbora za Gradsko vijeće Grada Sarajeva u predviđenim rokovima bit će dostavljen Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine na potvrđivanje i konačnu raspodjelu mandata 28 vijećnika iz četiri gradske općine.

Ranije je u Općini Centar izabrano šest gradskih vijećnika iz Četvorke i jedan iz SDA. U Starom Gradu izabrana su četiri vijećnika Četvorke, dva SDA i jedan SZG. Četvorka ima četiri vijećnika i u Novom Gradu, a po jedan BOSS, USD i samostalna zastupnica Enisa Spahić, koja je u Općinsko vijeće izabrana kao kandidatkinja Naše stranke. 

Najvjerovatnije da će kandidat Četvorke za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević imati većinu. Četvorka bi trebala imati 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika potrebna je većina od 15 vijećnika.