open-navfaktor-logo
search
Poseban ugođaj
Općina Stari Grad Sarajevo obradovala građane čestitkama i poklonima povodom Ramazanskog bajrama
Ramazan u Starom Gradu u Sarajevu i ove godine je po mnogo čemu bio poseban.
20.04.2023. u 13:19
get url
text

Svečano ukrašene ulice starogradske jezgre povodom ramazana doprinijele su da ugođaj i atmosfera za ramazan budu ljepši nego ikada, a brojni građani i turisti iskoristili su taj motiv na svojim fotografijama sa Baščaršije.

Da ramazan u Starom Gradu bude poseban doprinijeli su i pokloni koje su Općina Stari Grad i općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić poklanjali građanima. Uoči ramazana svi koji su se zadesili na Baščaršiji dobili su prigodne poklone, čestitke i ramazanske vaktije. A, danas su građanima povodom predstojećeg Bajrama ponovo podijeljeni prigodni pokloni, uz bajramsku čestitku načelnika Hadžibajrića.

- Bajram je praznik koji nas vraća istinskim porodičnim vrijednostima, međusobnom prijateljstvu i komšijskoj pažnji. Stoga podijelimo radost i toplinu našega velikog praznika sa svim ljudima dobre volje i približimo se jedni drugima misleći o dobru i šireći dobra djela.

Neka Vam svjetlost Bajrama obasja dušu, a život ispuni srećom i blagostanjem. Bajram Šerif Mubarek Olsun! - pisalo je u čestitkama koje je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić uputio građanima.

FOTO: Općina Stari Grad

Uz svaku čestitku, građani su dobili i knjige bosansko-hercegovačkih autora sa tematikom Sarajeva i njegovog kulturno-historijskog naslijeđa, ali i temama iz ne tako davne prošlosti i sudbine koja je ovaj grad zadesila u periodu agresije, a koja dokazuje da je ovo Grad heroj.

Uz svaku knjigu, građani su dobili i cvijet, a ovaj gest ih je iznenadio i obradovao.

Među onima koji su danas obradovani poklonom ispred Gazi Husrev-begove džamije bio je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Abdulgafar ef. Velić.

- Ovo je zaista lijepa gesta i zahvaljujem se načelniku Ibrahimu Hadžibajriću što svaki put na prigodan način obilježava značajne praznike u Sarajevu - poručio je ef. Velić.

Poklone građanima, u ime Općine Stari Grad Sarajevo, dijelile su članice KUD-a Baščaršija, odjevene u tradicionalne narodne nošnje, saopćila je Općina Stari Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.