open-navfaktor-logo
search
Koncerti u Sarajevu
Općina Stari Grad nije finansijski podržala Live Stage Festival
Općina Stari Grad Sarajevo demantuje tekst objavljen na Faktoru 02.08.2022. godine, pod nazivom "Sarajevska vlast koncerte platila više od 150.000, istovremeno Vlada KS se zadužuje 325 miliona KM" jer su iznose neutemeljene tvrdnje da je Općina Stari Grad Sarajevo finansijski podržala održavanje ovog festivala.
03.08.2022. u 16:39
get url
text

VEZANI TEKST - Sarajevska vlast koncerte platila više od 150.000, istovremeno Vlada KS se zadužuje 325 miliona KM

U tektu stoji da je "Organizator Stage Production je privatna agencija koja je za realizaciju ovog projekta dobila finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, kantonalnog Ministarstva kulture i sporta kao i kantonalne Turističke zajednice, Općina Stari Grad, Općina Centar i Općina Novo Sarajevo", a što, kako kažu iz Općine, nije istina.

- Općina Stari Grad Sarajevo je zaprimila 25.05.2022. godine zahtjev Stage Production d.o.o. za finansijsku podršku održavanju trećeg izdanja Live Stage Festivala, ali je isti odbijen. U odgovoru upućenom Stage Production d.o.o. navedeno je da Općina Stari Grad Sarajevo nije u mogućnosti pozitivno odgovoriti na njihov zahtjev i finansijski podržati održavanje festivala iz razloga što je Budžet Općine Stari Grad Sarajevo za 2022. godinu usvojen početkom godine, te se samim tim mogu finansirati/sufinansirati samo projekti koji su planirani budžetom, što ovdje nije bio slučaj - ističu iz Općine Stari Grad.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.