open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
Općina Novo Sarajevo vjerskim zajednicama dodijelila 80 hiljada maraka
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je ugovore sa predstavnicima vjerskih zajednica o dodjeli grant sredstava u ukupnom iznosu od 80 hiljada maraka, a koja su planirana u općinskom budžetu za 2020. godinu.
30.07.2020. u 11:14
get url
text

Ugovore su potpisali župnik Župnog ureda Presvetog Trojstva Sarajevo vlč. Marinko Filipović, proto-stavrofor Čedomir Đelmo u ime Srpske pravoslavne crkve, crkvene općine i parohije Dolačka i sekretar Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Muhamed Memić.

- Vjerske zajednice dio su ovog društva. Iako nije naša nadležnost, mi imamo moralnu obavezu da pomognemo u njihovom nesmetanom funkcionisanju i to činimo niz godina - poručio je načelnik Nedžad Koldžo.

Sredstava su raspoređena na osnovu broja vjerskih objekata, izraženih potreba i zahtjeva vjerskih zajednica na području Općine Novo Sarajevo, a bit će namijenjena za tekuće održavanje vjerskih objekata, nabavku sitnog inventara, opreme za nesmetan rad vjerskih zajednica  i plaćanje režijskih troškova, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.