open-navfaktor-logo
search
Nedostaje novac
Općina Kupres nije u mogućnosti održati prijevremene izbore
Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za načelnika općine Kupres donijelo je 12. desembra Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH, nakon što je Milan Raštegorac 21. novembra podnio ostavku na mjesto općinskog načelnika
16.12.2019. u 19:57
get url
text

Općinsko vijeće Kupres na vanrednoj sjednici koja je održana danas jednoglasno je donijelo zaključak kako nije u mogućnosti osigurati finansijska sredstva za održavanje raspisanih prijevremenih izbora u februaru.

Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za načelnika općine Kupres donijelo je 12. desembra Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH, nakon što je Milan Raštegorac 21. novembra podnio ostavku na mjesto općinskog načelnika.

Kako je kazano na sjednici, raspisani izbori nisu u interesu strankama koje učestvuju u radu Općinskog vijeća, prvenstveno iz finansijskih razloga.

Općinsko vijeće Kupres usvojeni zaključak još danas je uputilo Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH koje je prošle sedmice donijelo odluku prema kojoj prijevremeni izbori za načelnika Općine Kupres trebaju biti održani 9. februara 2020. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.