Prema njihovim riječima, time su nanesene stotine miliona štete.

- Od kako je Muzur došao na mjesto načelnika, izazvao je pravnu nesigurnost i pravno nasilje nad nama privrednicima. Poništava se 160 pravosnažnih građevinskih dozvola privrednicima koji imaju po 100-200 radnika i stranim investitorima, sve je zaustavljeno – kazao nam je jedan od investitora, koji nije želio da mu objavimo ime u strahu da bi mogao "navući još veći problem".

On tvrdi da se sa tim krenulo prije 20-ak dana i da su svi radovi zaustavljeni.

- To su projekti po sedam, 15 hiljada kvadrata, vrijedni po 10, 20, 30 miliona maraka i to na cijeloj Ilidži, od Stupa do Rakovice. Sve je u kolapsu, čitava privreda na području ove općine će doći u kolaps. Jedan moj prijatelj je podigao sedam miliona maraka kredita, dobio je građevinsku dozvolu, pošao u realizaciju projekta i da gradi, a oni su mu sada sve obustavili – istakao je.

Naš sagovornik je dodao da postoje spiskovi ljudi kojima su građevinske dozvole "ništavne", koji su, prema njegovim riječima, selektivni.

- Prvo su poslali obavijest, a poslije toga i rješenja o ništavnosti građevinskih dozvola. Ne poništavanja, već ništavnosti, jer ih je neko dobro nasavjetovao da ako proglase nešto ništavno neće imati nikakve posljedice. Mi smo u konsultaciji sa pravnicima, formira se tim advokata koji će nas sve zajedno zastupati. Mi smo privrednici koji ovdje godinama plaćamo porez, imamo desetke i stotine zaposlenih, a sada su nas doveli u bezizlaznu situaciju – istakao je.

Pokušali smo kontaktirati načelnika Muzura kako bi objasnio o čemu se radi, međutim on nije odgovarao na telefonske pozive, niti smo do objave ovog teksta dobili odgovor na zvanični upit.