open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Općina Ilidža dobila bivšu kasarnu: Prostor će služiti za rekreaciju građana
Prostor ćemo očistiti i isplanirati određene objekte koji će služiti za rekreaciju stanovnika i djece. Prostor treba biti od koristi za ljude koji ovdje stanuju, kazao je načelnik Memić
28.11.2019. u 10:44
get url
text
Bivša kasarna u Nedžarićima
Bivša kasarna u Nedžarićima

Odlukom Vlade Federacije Bosne I Hercegovine 50.787 kvadratnih metara zemljišta sa pripadajućim objektima nekadašnjeg dijela bivše kasarne Nedžarići dato je na privremeno korištenje Općini Ilidža bez naknade.

Danas je Vlada Federacije BiH zvanično ustupila dio bivše kasarne Nedžarići.

Lejla Kreševljaković-Gagula, predstavnica Vlade FBiH i član Komisije za primopredaju, uručila je načelniku Općine Ilidža Senaidu Memiću dokumentaciju kojom se na deset godina daje prostor na privremeno korištenje bez naknade.

Lejla Kreševljaković-Gagula, predstavnica Vlade FBiH, i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić 

- Već u dva navrata smo tražili da nam se ovaj objekat, odnosno prostor ustupi na korištenje jer je to jedini način da se održava i da bude u korisnim namjenama. Dobili smo saglasnost od Vlade FBiH. Prostor ćemo očistiti i isplanirati određene objekte koji će služiti za rekreaciju stanovnika i djece. Prostor treba biti od koristi za ljude koji ovdje stanuju – kazao je načelnik Memić.

On je dodao da se razgovaralo sa predstavnicima Općine Novi Grad da zajednički isprojektuju prostor za rekreaciju jer je Aleja Bosne Srebrene granica između dviju općina, saopćeno je iz Općine Ilidža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.