open-navfaktor-logo
search
Formiran tim
Općina Centar ubrzava aktivnosti na izgradnji Prve transverzale
Sastanci se održavaju svakog utorka, a na njima pored načelnika Ajnadžića i općinske administracije prisustvuju i predstavnici resornih kantonalnih ministarstava, Zavoda za izgradnju KS, te Direkcija za ceste FBiH i Kantona Sarajevo
10.09.2019. u 13:42
get url
text

S obzirom na činjenicu da su Nulta i Prva transverzala, te izgradnja kružnog toka na Šipu, među najprioritetnijim projektima Općine Centar Sarajevo, načelnik Nedžad Ajnadžić je inicirao održavanje sastanaka svake sedmice na kojima će učesnici razmatrati dinamiku i aktivnosti kada je u pitanju realizacija navedenih projekata.

Sastanci se održavaju svakog utorka, a na njima pored načelnika Ajnadžića i općinske administracije prisustvuju i predstavnici resornih kantonalnih ministarstava, Zavoda za izgradnju KS, te Direkcija za ceste FBiH i Kantona Sarajevo.

- Prva transverzala je esencijalni interes ove lokalne zajednice. Želimo da riješimo sva sporna pitanja kako bi se dinamizirali radovi i sve ostale aktivnosti na realizaciji i Prve, ali i Nulte transverzale. Ovakve sastanke ćemo održavati svakog utorka, a oni su dobra osnova da se ubrza rješavanje svih spornih pitanja, ali i otklone određene nejasnoće koje se budu javljale - naglasio je Ajnadžić na današnjem sastanku.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić koji je prisustvovao navedenom sastanku pohvalio je inicijativu načelnika Ajnadžića, ali i dodao da je ugodno iznenađen željom ove lokalne zajednice da se realizuju ovi, kako ih je nazvao, decenijski projekti.

Pored sastanaka, načelnik Ajnadžić je formirao i tim za realizaciju i praćenje rješavanja imovinsko-pravnih poslova i drugih poslova u vezi sa realizacijom projekta izgradnje Prve i Nulte travnsverzale, te izgradnje kružnog toka na Šipu, navodi se u saopćenju Općine Centar.    

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.