open-navfaktor-logo
search
Kapitalni projekti
Općina Centar u rekonstrukciju vodovodne mreže ulaže 3,5 miliona KM
Općina Centar naredne dvije godine preuzima obavezu da iz svog budžeta izdvoji 3,5 miliona maraka za realizaciju projekta u ulicama Nedžada Mušića, Gornja Breka i Hamida Beširevića 
10.07.2019. u 13:07
get url
text

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić potpisali su  sporazum  za rekonstrukciju  vodovodne i kanalizacione mreže. Prema ovom sporazumu Općina Centar naredne dvije godine preuzima obavezu da iz svog budžeta izdvoji 3,5 miliona maraka za realizaciju projekta rekonstrukcije vodovodne i separatne kanalizacione mreže u ulicama Nedžada Mušića, Gornja Breka i Hamida Beširevića. 

– Za prvu tranšu u ovogodišnjem budžetu Općine Centar osigurala je 1,8 milina maraka, dok ostatak sredstava planiramo u budžetu za 2020. godinu. Sa ovim projektom ćemo riješiti veliki problem i dobiti adekvatnu odvodnju u tri ulice. Riječ je o kapitalnom projektu koji zahtijeva vrijeme i strpljenje naredne dvije godine i stoga molim naše sugrađana za razumijevanje.  Ovih dana planiramo početi sa realizacijom projekta izgradnje pješačke staze do naselja Grdonj, a planiramo i kupiti zemljište da napravimo Dom kulture - kazao je Ajnadžić i dodao da će nakon realizacije ovog projekta fokus biti na rješavanju problema saobraćaja u tom naselju.

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, prema odredbama sporazuma, preuzima obavezu da, osim nadzora projekta, obavi pripremno-organizacione poslove i pribavi potrebnu dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole. Također, Zavod ima obavezu da u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH provede proceduru odabira najpovoljnijeg izvođača radova. 

-Ovo je osnovni preduvjet za bilo kakav daljnji razvoj ovog područja. Radi se o velikim finansijskim sredstvima čijom realizacijom ćemo dobiti naselje bez problema koje imamo danas. Postojeće stanje može prouzrokovati veće probleme kretanjem tla i pojavom klizišta, a koje ćemo spriječiti rekonstrukcijom vodovodne i kanalizacione mreže - kazao je Hulusić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.