open-navfaktor-logo
search
Donacija 5.000 KM
Općina Centar sufinansira stipendiranje djece šehida i poginulih boraca
U Općini Centar Sarajevo potpisan je protokol o realizaciji granta Fondu Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata Faonda Ikre.
23.09.2020. u 13:17
get url
text

Na osnovu ovog dokumenta Općina Centar će iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 5.000 maraka za sufinansiranje stipendiranja djece šehida i poginulih boraca - srednjoškolaca i studenata. 

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Fonda Ikre sporazum potpisao direktor Smajo Halilović. saopćeno jeiz Općine Centar. 

- Početkom oktobra objavit ćemo javni poziv za dodjelu stipendija za djecu boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na višegodišnjoj pomoći i podršci u radu - istakao je Halilović i načelniku Ajnadžiću u ime Fonda Ikre i stipendista pomenutog fonda uručio zahvalnicu.

Načelnik Ajnadžić je prilikom potpisivanja pomenutog protokola kazao da se Općina Centar uvijek rado uključi u realizaciju u ovakvih projekata kako bi pomogli što više djece u njihovom redovnom školovanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.