open-navfaktor-logo
search
Počinje rekonstrukcija
Općina Centar: Potpuna obustava saobraćaja u ulici Patriotske lige
Od ranih jutarnjih sati sutra (srijeda) će biti na snazi potpuna obustava saobraćaja kako bi izvođač radova mogao ukloniti površinski sloj starog asfalta, a obustava će trajati cijeli dan
29.10.2019. u 22:08
get url
text
Ulica Patriotske lige

Radnici građevinskog preduzeća Bosman su započeli sa dovlačenjem mehanizacije i pripremnim radovima koji su potrebni za početak prve faze rekonstrukcije saobraćajnice u ulici Patriotske lige, od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace Ciglane. 

Prema rješenju Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo na snazi je izmijenjen režim saobraćaja motornih vozila. 

– Ukoliko Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izda rješenje, od ranih jutarnjih sati sutra (srijeda) će biti na snazi potpuna obustava saobraćaja kako bi izvođač radova mogao ukloniti površinski sloj starog asfalta, a obustava će trajati cijeli dan. Nakon toga na snazi će biti privremena obustava saobraćaja gdje je planirana zamjena postojećih šahtova za odvod, te šibera za vodu sa njihovom nivelacijom, kao i zamjena oštećenih ivičnjaka. Na kraju radova biće postavljen novi sloj asfalta najbolje kvalitete koji nosi oznaku SMA, zbog čega će također saobraćaj motornih vozila u potpunosti biti obustavljen. S obzirom na izmijenjeni režim saobraćaja na ovoj dionici ulice Patriotske lige, molimo sugrađane za strpljenje, jer je realizacija ovog projekta započeta najviše zbog njihove dobrobiti - pojasnila je Nedžmija Muhamedbegović, iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar.

Projekat rekonstrukcije kompletne ulice Patriotske lige, ukupne dužine od 2.430 metara, iznosi oko 740.000 KM, a sredstva su osigurali Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar.

Tokom dana je ovo gradilište obišao i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima i direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem, kao i predstavnicima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. 

Za nadzor projekta je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, dok je glavni projekat uradila projektantska firma Saraj inženjering d.o.o. Sarajevo, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.