open-navfaktor-logo
search
Javni poziv
Općina Centar pomaže samostalne umjetnike i penzionisane radnike iz kulture i sporta
S ciljem ublažavanja posljedica proglašenog stanja prirodne ili druge nesreće, uzrokovane pandemijom koronavirusa, na nalog načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića, Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar je objavila javni poziv za dodjelu sredstava istaknutim samostalnim umjetnicima i penzionisanim radnicima iz kulture i sporta. 
20.07.2020. u 12:39
get url
text

Kako je navedeno u tekstu javnog poziva aplikanti koji žele dobiti sredstva moraju ispunjavati opće uvjete da na dan proglašenja stanja prirodne i druge nesreće imaju prebivalište na području općine Centar, da ukupni mjesečni prihodi domaćinstva podnosioca zahtjeva na prelaze 1.500 maraka. Novčana sredstva iz ovog granta bit će dodijeljena pomenutim kategorijama koji zbog vanrednog stanja, proglašenog 17. marta 2020. godine, nisu bili u mogućnosti obavljati svoju osnovnu ili dodatnu djelatnost djelujući u oblasti umjetnosti, kulture i sporta.

U slučaju većeg broja zahtjeva, u odnosu na raspoloživa sredstva, prioritet u ostvarivanju prava će imati podnosioci zahtjeva koji imaju niži mjesečni prihod u domaćinstvu, veći broj međunarodnih nagrada/priznanja i duži period djelovanja u oblasti umjetnosti, kulture i sporta. Jednokratna novčana pomoć, po podnesenom zahtjevu, isplaćuje se u visini prosječne neto plaće ostvarene u FBiH u prethodna tri mjeseca prije proglašenja stanja prirodne ili druge nesreće u iznosu od 950 KM.

Uz obrazac prijave, kojeg je moguće preuzeti sa web stranice Općine Centar u rubrici Konkursi i oglasi, gdje se također nalazi i sam javni poziv, potrebno je priložiti i traženu dokumentaciju na protokol Općine Centar (Ulica Mis Irbina 1) ili putem pošte Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za društvene djelatnosti.  Javni poziv će biti otvoren najkasnije do 31. jula 2020. godine, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.