open-navfaktor-logo
search
Ublažavanje posljedica
Općina Centar: Počela isplata bespovratnih sredstava obrtnicima
Služba za finansije, privredu i LER Općine Centar počela je sa uplatom bespovratnih finansijskih sredstava na žiro račune 150 obrtnika koji su ispunili uslove Javnog poziva. 
09.07.2020. u 17:48
get url
text

Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih podršci fizičkim licima koja obavljaju obrtničke djelatnosti na području općine Centar Sarajevo, a pogođeni su mjerama i odlukama za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom koronavirusa bio je objavljen od 15. maja do 5. juna 2020. godine.

Za pomenutu namjenu, a u cilju ublažavanja posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, u rebalansu budžeta ove lokalne zajednice osigurano je 300 hiljada maraka, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Finansijska sredstva po ovom javnom pozivu dodijeljena su u maksimalnom iznosu do 2.500 maraka po prijavi. Uvjeti za prijavu na javni poziv za dodjelu sredstava bili su da je obrtnička djelatnost registrovana na području općine Centar Sarajevo, da se obrtnička djelatnost obavlja kao osnovno zanimanje te da je obrtničkoj djelatnosti obustavljen rad za vrijeme trajanja stanja nesreće, na osnovu mjera i odluka za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom virusa COVID-19.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.