open-navfaktor-logo
search
Trebala biti drvena kućica
Općina Centar: Objekat kod Velikog Parka nije izveden u skladu sa izdatom dozvolom, mora biti uklonjen
Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo obratilo se pravno lice Omar&Enes Comemerce sa zahtjevom za izdavanje odobrenja za privremeno zauzimanje javne površine.  
24.08.2021. u 17:17
get url
text

VEZANI TEKST - Sarajevo: Svi se pitaju čemu služi objekat koji je "preko noći" sagrađen kod Velikog Parka

Navedenom zahtjevu je, u redovnoj proceduri, udovoljeno: data je saglasnost za postavljanje privremenog objekta za prodaju suvenira u ulici Maršala Tita kod Velikog Parka, saopćeno je iz Općine Centar.

Prema idejnom rješenju na predmetnom lokalitetu je planirano postavljanje drvene kućice, ali objekat postavljen na terenu ne odgovara izdatoj dozvoli, zbog čega je Općina Centar pokrenula inspekcijski nadzor.

Utvrđeno je da objekat nije izveden u skladu sa izdatim rješenjem i izvještajem urbaniste, te je inspektor, s obzirom i na opravdane reakcije javnosti, donio rješenje kojim je investitoru naloženo da ukloni objekat.

Kada je u pitanju uklanjanje objekta iz ulice Maršala Tita za to su moguća dva scenarija. Prvi je da investitor ukloni objekat o svom trošku, a drugi je da to uradi Općina Centar. Ukoliko investitor ne ukloni objekat Općina će u najkraćem zakonskom roku ukloniti objekat, a što će investitor morati refundirati Općini.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.