VEZANI TEKST - Sarajlija "prekopavao" privatnu, a ne javnu parcelu u centru grada

- Dežurni inspektor je danas donio rješenje prema kojem je investitoru naloženo da površinu vrati u prvobitno stanje za šta je ostavljen rok od osam dana. Ukoliko ne postupi prema rješenju, Općina Centar može završiti navedene radove o trošku investitora - dodaje se u saopćenju.

Iz Općine su još jednom upozorili sve potencijalne investitore da prije početka izvođenja bilo kakvih radova pribave neophodne saglasnosti nadležnih općinskih službi.

- U protivnom svi koji otpočnu radove bez odgovarajućih dozvola bit će sankcionisani u skladu sa važećim zakonskim aktima. Ovaj slučaj je ujedno i primjer odgovornog odnosa građana i dobre saradnje sa lokalnom zajednicom. Građani sve eventualne nepravilnosti mogu prijaviti na dežurni telefon Inspektorata Općine Centar na broj 061-488-842, na Viber broj 061 936 742, te putem Otvorene linije - saopćili su iz Općine Centar.

Kako smo ranije pisali, stanari su se žalili da je vlasnik obližnjih kafića počeo kopati u parku, na javnoj površini, kako bi napravio parking. On je potom demantovao te navode, ističući kako se radi o privatnoj parceli, a ne o javnoj površini.